Riigikogulane hoiatab suure paugu eest

Urmas Glase
Copy
Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonelleitnant Kuido Pettai kinnitab, et Paidesse kavandatava maleva staabi- ja tagalahoone ei kujuta endast linnale ohtu. Samasugused tüüphooned on Jõgeval, Kuressaares ja Tallinnas ning paanikaks pole põhjust.
Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonelleitnant Kuido Pettai kinnitab, et Paidesse kavandatava maleva staabi- ja tagalahoone ei kujuta endast linnale ohtu. Samasugused tüüphooned on Jõgeval, Kuressaares ja Tallinnas ning paanikaks pole põhjust. Foto: Urmas Glase

Paides Ristiku tänavas elavate inimeste seas on läinud liikvele kuulujutt, nagu rajataks kaitseliidu Järva maleva Maksimarketist üle tee kavandatava staabi- ja tagalahoonega koos linna serva laskemoonaladu, mis olevat elamurajoonile suur oht.

Õli valas tulle riigikogu ja Paide linnavolikogu liikme Kalle Grünthali hiljutine raadioesinemine, kus Tre raadio EKRE tasutud raadiosaates «Rahvakabinet» jäi tema jutust mulje, nagu rajaks kaitseliit Ristiku elamupiirkonna ja Joodi suvilate vahelisele alale suure laskemoonalao, mis õhku lennates pühib suure osa Paide linnast minema.

Grünthal võttis tuld, kui raadiosaate üks osalistest soovitas kallinevate toiduhindade ja defitsiidiohu vastu panna Maksimarketi taha aiamaadele midagi maha. «Eh, sinna tuleb nüüd mingi kuradi kaitseliidu hoone. Kõige naljakam on see, et seal hakatakse ladustama lõhkeainet. Vähemalt nii meile räägiti,» lausus ta. «200 meetrit eemal on Maksimarket. Kui see on puupüsti täis ja kõmakas ära käib, siis annab neid laipasid kokku lugeda. Kes ütleb, et Grünthal räägib praegu lolli juttu, siis tuletame meelde 1993. aasta suve, kui Rüütli tänava niinimetatud parteimaja lendas õhku, kui seal plahvatasid kaitseliidu lõhkeained, pommid, mürsud, miinid, ma ei teagi kõik, mis seal olid. Tuletõrjujad ei saanud tuld ka kustutama minna, kuna seal olnud padrunid kuumenesid ja hakkasid plahvatama ja lõhkesid. Nagu täis sõda oli, kurat!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles