Päästetud luik pääses nelikuud hiljem jälle vabasse vette

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Hall noorluik leppis teiste luikedega ja nüüd saavad nad kõik koos veekogul kevadet nautida.
Hall noorluik leppis teiste luikedega ja nüüd saavad nad kõik koos veekogul kevadet nautida. Foto: Virge Võsujalg

Enne külmade tulekut paidelasi südant valutama pannud Paide tehisjärvele jäänud luik elas talve üle ja pääses hiljaaegu oma liigikaaslaste juurde vette.

Talvituma lendamisest mingil põhjusel loobunud luige kinnipüüdmisega said Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg ja jahimees Fred Viirmaa hakkama läinud aasta detsembris. «Seejärel viisin luige talveks oma keldrisse, kus tal oli tagasihoidlik veevannike pladistamiseks, piisavalt toitu, heina ja sooojust,» lausus Võsujalg.

Lõunamaale mitte lennanud kühmnokkluige selle aasta poeg vajas Paide tehisjärve jäätumise järel kiirelt abi. Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg ja Paide päästja Fred Viirmaa püüdsid linnu kinni ja toimetasid turvaliselt hoiukoju, kus ta hiljem viiakse edasi teiste talvituma jäänud liigikaaslaste juurde.
Lõunamaale mitte lennanud kühmnokkluige selle aasta poeg vajas Paide tehisjärve jäätumise järel kiirelt abi. Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg ja Paide päästja Fred Viirmaa püüdsid linnu kinni ja toimetasid turvaliselt hoiukoju, kus ta hiljem viiakse edasi teiste talvituma jäänud liigikaaslaste juurde. Foto: Anne Põder
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles