Loodus pani lilleilu puhkemisele käe ette

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi Halduse aednik Ele Schiff näitab Kooli pargi puuistikute ümber tärganud krookuseid, mis parki rõõmsaid värvilaike lisavad. «Need panime mulda eelmisel sügisel ja seda traditsiooni on kavas pargis jätkata,» ütleb ta. Loodetavasti ei tõmba aplad närilised sellele plaanile kriipsu peale.
Türi Halduse aednik Ele Schiff näitab Kooli pargi puuistikute ümber tärganud krookuseid, mis parki rõõmsaid värvilaike lisavad. «Need panime mulda eelmisel sügisel ja seda traditsiooni on kavas pargis jätkata,» ütleb ta. Loodetavasti ei tõmba aplad närilised sellele plaanile kriipsu peale. Foto: Kristo Kivisoo

Türi linna Viljandi, Paide või Rapla poolt autoga sisse sõitjad on küllap juba ammu harjunud sellega, et linna piiril olevate tervitustahvlite juures puhkevad kevadel õide mitmevärvilised kevadlilled. Tänavu jäid tahvlite juures olevad peenrad tühjaks. Ja sugugi mitte haljastajate tegemata töö tõttu.

Türi Halduse aednik Ele Schiff­ sõnab, et lilleilu ootas ta juba ammuilma, ent kui lumi peenardelt lõpuks kadus ning ta asja lähemalt uurima hakkas, siis selgus, et maapinnast midagi tärkamas polegi. «Sügisel panime peenrad silmini lillesibulaid täis, nüüd ei tule sealt midagi,» sai Schiff­ vaid nentida.

Juhul kui kõik läinuks plaanipäraselt, ilutseksid tervitustahvlite alused peenrad varajaste tulpide ja Armeenia kobarhüatsintide õieilus, ent praegu võib seal silmata mõnda üksikut krookust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles