Orkester läheb mere taha peole

Järva Teataja
Copy
Virtsus oli torm tugev, aga praamid Muhu suunal sõitsid nagu kellavärk.
Virtsus oli torm tugev, aga praamid Muhu suunal sõitsid nagu kellavärk. Foto: Sander Ilvest

Sarnaselt Järvamaale, kus möödunud kahel kevadel maakonna laulu- ja tantsupidu koroonapandeemia ning sellest tingitud piirangute tõttu pidamata jäi, on selle murega rinda pidanud pistma ka saarlased. Nüüd aga on kindel, et nagu Järvamaal, õnnestub ka Saaremaal sel aastal laulupidu ära pidada, saarlaste peo nimekirjas on ka üks Järvamaa kollektiiv.

„Tänavune Saare maakonna 52. laulupidu "Teel" on eriline. Eriline selle poolest, et peo teekond on kulgenud läbi mitme heitliku aasta, aja, mil riigis levinud pandeemia tõttu oli takistatud kooride järjepidev kooskäimine ja suurürituste korraldamine. Nüüd see tõesti toimub - meie oma saare pidu!,” ütleb peo kunstiline juht Ester Soe.

Lisaks Saare maakonna taidlejatele on peol osalemas ka mitmed külaliskollektiivid, nende hulgas ka orkester Türi, kelle dirigendi Ants Oidekivi sõnul on osaleda soovitud ka varasematel aastatel, ent kuna sündmuse toimumisaeg on kattunud Järvamaa laulu- ja tantsupeo toimumisajaga, pole see võimalikuks osutunud. Nii võetigi 2020. aastal nõuks maakonnapeol osalemisest loobuda ning selle asemel hoopis Saaremaale sõita, paraku tõmbas koroonapandeemia sellele tookord kriipsu peale. Kaks aastat hiljem läheb orkester teisele katsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles