Looduskaitsekuul matkatakse Järvamaal koos teejuhiga

Järva Teataja
Copy
Toosikannu puhkekeskus
Toosikannu puhkekeskus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Looduskaitsekuu algab emadepäeval 8.mail, mis on ühtlasi ka looduskaitsepäev ja lõpeb 5. juunil, mil tähistatakse maailma keskkonnakaitse päeva. Looduskaitsekuu tähistamiseks korraldavad kogenud loodusmatka juhid korraldatud retki loodusesse. Selle aasta looduskaitsekuu teema on „Püsiv ja muutuv Eesti looduses".

Järvamaal on kolm matkapakkujat ühinenud üleskutsega, et näidata oma salajasi retkekohti ja viia huvilised loodusesse. Toosikannu puhkekeskus kutsub ulukisafarile oma loomaparki, Matkapesa viib Norra-Oostriku allikate alale ja Metsamatkad kutsuvad otsima metsa mahajoostud põdrasarvi.

„Mahajoostud sarvede jaht" toimub kahel korral ja esimene matk täpselt emadepäeval 8.mail kell 10 hommikul. Orienteeruvalt 5 tunnisel jalgsi metsamatkal saadab Sind Igor Homin, kellel on 33 aastat kogemust loomaradadel. Peale matka saab lõkkesütel küpsetatud grillvorste.

21. mail, üks tund enne keskpäeva saab alguse kolme ja poole tunnine matk Norra-Oostriku allikate radadele. Looduskaitsekuu raames korraldab selle matka Matkapesa. Matkal annab retkejuht ülevaate allikate alast, sealsetest taimedest, loomadest ja allikavee omadustest. Igal allikal on oma lugu. Retke viib läbi Arnika Tegelmann.

Toosikannu puhkekeskus pakub terve looduskaitsekuu jooksul ulukisafarit oma autoga. Safari kestus on ajaliselt poolteist tundi ja kogu teekond on märgistatud nooltega. Vaatlusringi ääres on 6 söödaplatsi, kuhu punahirved värskema toidu nosimiseks meelsasti kogunevad. Lisaks saab vaadelda, põtrade, metskitsede ja väikeulukite tegevust.

Väljas liikudes on hea enesetunde saamiseks väga olulisel kohal riietus. See olgu pigem kihiline, et oleks kergem ära võtta ja vajadusel juurde panna ning jalanõud olgu vettpidavad ja sobilikud metsikus looduses. Kaasa võiks võtta oma vee, mida matka vältel juua.

Looduskaitsekuu traditsioonilised matkad toimuvad maikuus üle terve Eesti. Vaata täpsemalt teisigi pakkumisi Keskkonnameti kodulehelt. Mine matkajuhiga koos matkale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles