Joel Juht alustas Paides tasuta inspiratsioonituuriga: noorte liikumine on saanud suure tagasilöögi

Järva Teataja
Copy

​Noorte vaimse tervise parandamiseks ja positiivseks eneseväljenduseks Joel Juhti poolt loodud inspiratsioonituur “Iga noor on oluline” sai reedel alguse Paides ning jätkub sel nädalal uutes Eesti linnades ja asulates.

Paide E-Piim spordihalli kogunes esimesele inspiratsioonipäevale osalema ligi kolmkümmend noort, kuid Joel Juhi sõnul tuleb info jagamisele kaasa aidata kohalikel organisatsioonidel, eelkõige noortega seotud inimestel. Paides oli ka neid noori, kes polnud varem tänavatantsuga kokku puutunud, kuid sellest hoolimata pakkus treening väga palju rõõmu. “Joel Juht mitte ainult ei viinud läbi treeningut, vaid ka rääkis noortega. Osalejatel pärast koolitust silmad särasid,” kirjeldas JJ-Street Tantsukooli Paide treener Brita Kikas.

Tänavatantsupioneer ise ütles, et esimene koolitus läks väga hästi, kuid koroonaperiood on noorte liikumist halvas suunas mõjutanud. “Endiselt näen seda, et noori on raske liikuma saada pärast koroonaviirusest tingitud keerulist perioodi. See aeg on noorte tervisele teinud uskumatult suure kahju,” kinnitas Joel Juht.

Üks koolitusel osaleja Anelika Jõgi ütles, et inspiratsioonipäev oli hariv ja huvitav kogemus. “Õppisin näiteks seda, kuidas olla veel vabam tantsides ning tunda ennast mugavalt,” kinnitas Jõgi. Tema sõnul annab selline koolitus võimaluse tulla eemale maailmas valitsevatest probleemidest ning kogeda midagi uut koos teiste toredate inimestega.

Triinu Palmiste osales koolitusel, sest see toimus tema kodu läheb, oli tasuta ja sarnast võimalust iga päev ei tule. “Joel Juht ei tee pidevalt koolitusi ja tundub olevat selline inimene, kes suudab kümne minuti jooksul leida üles ka võhivõõra juures mõned valukohad ning aidata tal näha teist vaatenurka," kirjeldas Palmiste. Ka tema veendus, kui vajalik on treenimine enda tervise hoidmise seisukohalt.

Eesti tänavatantsupioneer Joel Juht alustas eelmisel nädalal üle-eestilist inspiratsioonituuri, sest temaga võtsid mõne nädala jooksul ühendust erinevad noored. Juht nägi võimalust sel viisil panustada Eestis elavate noorte heaolusse, olenemata nende rahvusest või vanusest. “Maailmas on praegu palju kurbust, viha ja segadust ning kõik Ukrainas toimuv ning pikk koroonapandeemia on tekitanud noortele pingeid. Olen treeninud inimesi üle 30 aasta ning näinud, kuidas tants inimesi aitab,” selgitas ta.

Ühtlasi julgustab Joel Juht koolitusel osalema kõigist rahvustest noori, sealhulgas jagada infot Ukraina põgenikega tegelevatele organisatsioonidele eri piirkondades. Täna jätkub tuur Põltsamaa Ühisgümnaasiumis ja Peetri kooli Black Box saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles