Arvamusfestival kutsub lapsi arutelusid korraldama

Järva Teataja
Copy
Foto: Arvamusfestival

Laste arutelude programmi on oodatud kõik teemad, mida lapsed ise oluliseks peavad ja mille üle arutada soovivad. Teemasid saavad esitada kõik kuni 7. klassi õpilased 17. maini.

Juba kümnendat korda kogunevad tuhanded inimesed augusti teisel nädalavahetusel Paidesse Arvamusfestivalile, et arutada teemade üle, mis just nende arvates Eestis praegu kõige olulisemad on. Pärast paariaastast pausi on tagasi ka Arvamusfestivali laste arutelud – laupäeval, 13. augustil saavad lapsed võimaluse arutleda just nende jaoks põnevatel teemadel.

„Arvamusfestivali eesmärk on arvamuskultuuri edendamine Eestis. Laste kaasamine Arvamusfestivalile aitabki seda pikaajalist eesmärki täita. Andes lastele võimaluse ise korraldada, kaasa rääkida ja oma mõtteid avaldada, panustame sellesse, et peale kasvab põlvkond aktiivseid ja tublisid noori, kes suudab ka ühiskonnas vajalikke muutusi eest vedada,“ rääkis Arvamusfestivali eestvedaja ja programmijuht Kaspar Tammist.

Laste arutelu on laste korraldatud ja läbiviidud arutelu, kuid seal ei pea tingimata osalema ainult lapsed – arutelusse võivad olla kaasatud ka “suured inimesed”, keda lapsed sinna kutsuda soovivad. Teemad, millest rääkida, võib välja mõelda oma sõpruskonnas, perekonnas või koos klassiga. Arutelu võib olla vestlus, aga ka midagi muud, näiteks kõne, piknik või hoopis mõni vahva tegevus või mäng. Peamine, et see aitaks mõnda teemat huvitava nurga alt avada. Arutelu pikkus on 45–60 minutit.

Idee saab esitada siin. Programmi pääsenud ideed valitakse välja mai lõpuks. Seejärel algab töö arutelude korraldamisega, kus Arvamusfestival lastele igati nõu ja jõuga abiks on. Laste arutelude kava avalikustatakse koos ülejäänud festivali programmiga 1. juunil ning festival ise toimub 12.-13. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles