Laupäeval selgitatakse Eesti meistrid murdmaajooksus

Järva Teataja
Copy
Meeste esikolmiku moodustasid Olavi Allase (2), Johannes Laur (185) ja Franko Reinhold (1). Martin Tarkpea (5) oli kuues.
Meeste esikolmiku moodustasid Olavi Allase (2), Johannes Laur (185) ja Franko Reinhold (1). Martin Tarkpea (5) oli kuues. Foto: Jüri Looring

Sellel laupäeval, 7. mail toimuvad Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused. Järvakandi terviserajal toimuvale võistlusele on starti oodata üle 250 võistleja 31 klubist.

Eesti meistrid selguvad kõigis vanuseklassides, alates U14 kuni täiskasvanuteni. Distantsid on sõltuvalt vanuseklassist 1-4 km.

Meeste 4 km distantsil asub tiitlit kaitsma Ats Sõnajalg (Sparta SS). Kohal on ka eelmise aasta medalimehed Karel Hussar (SK Jooksupartner) ja Olavi Allase (Tartu SS Kalev). Neile soovivad kindlasti konkurentsi pakkuda Leonid Latsepov (Sparta SS) ja Deniss Šalkauskas (TÜASK).

Naiste arvestuses asuvad meistritiitli nimel võistlema Kaisa Kukk (Tartu SS Kalev), Pille Hinn (Sparta SS), Laura Maasik (Nõmme KJK) ja Helin Meier (Nõmme KJK).

Koos täiskasvanutega lähevad 4 km jooksma U23 vanuseklassi sportlased ning favoriitidena asuvad starti Merili-Mai Kivimets (Tartu SS Kalev) ja Kalev Hõlpus (Rapla Jooksuklubi).

U20 vanuseklassi 3 km distantsil lähevad meistritiitlit püüdma tüdrukutest Carmen Rääk (Valga SK Maret-Sport) ja Mari Mai Ruus (Tartu SS Kalev) ning poistest Oliver Annus (Sparta SS) ja Jürgen Joonas (Võru KJK Lõunalõvi).

U18 tüdrukute 2 km starti asuvad favoriitidena Viola Hambidge (Pärnu SK Altius) ja Bianka Uhtjärv (SK Viraaž) ning poiste 3 km distantsil tõotab tulla põnev võistlus Kevin Jõesoo (Rapla Jooksuklubi), Romet Kivi (SK Viraaž) ja Risto Kalju (Nõmme KJK) vahel.

Kõige osavõtjaterohkem on U16 vanuseklass, kus starti on oodata 74 noort. Tüdrukute 1,5 km distantsil asuvad meistritiitlit püüdma Hedi Andre (SK Elite Sport) ja Naomi Toomenurm (ind) ning poiste 2 km distantsil Hugo Särev (Rapla Jooksuklubi) ja Romet Ridalaan (Audentese SK).

U14 vanuseklassis panevad end 1 km distantsil proovile 61 noorsportlast.

Võistluste algus on laupäeval kell 13.

Eesti murdmaajooksu meistrivõistluste raames tähistatakse ühtlasi Laste Kergejõustikupäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles