Omavalitsuste IT võrgustiku liikmed kogunesid Paidesse seminarile

Järva Teataja
Copy
Foto: Erakogu

Kolmapäeval Paide Muusika- ja Teatrimajas aset leidnud kohalike omavalitsuste IT võrgustiku seminaril oli fookuses infoturve, sündmusteenuste arendamine ja andmehaldus.

Eesti Linnade ja Valdade Liidu asedirektori Jan Trei sõnul on väga oluline, et pärast pikka koroonakriisi said IT juhid füüsilise seminari vormis taaskord kokku, et arutada erinevatel olulistel IKT teemadel. „Peame üheskoos riigiga leidma lahenduse KOV IKT projektide rahastamise osas uuel Euroopa struktuurifondide perioodil. Kohalike omavalitsuste IKT arendamine on oluline täpselt samamoodi nagu digiriigi teenuste arendamine. Omavalitsuste IT-arhitektuur peab olema osa riigi IT-arhitektuurist ning Eesti digiriik on sama tugev kui on kohalike omavalitsuste IKT võimekus,“ ütles Trei.

Põlva valla andmekaitsespetsialist Anne Siniaas jagas omavalitsuste IT võrgustiku liikmetega kogemusi uue Eesti Infoturbestandardi (E-ITS) pilootprojektis osalemisel. „Kõige enam valmistas raskusi omavalitsuse äriprotsesside kaardistamine, kuna see on uus ja võõras valdkond suure osa linnade ja valdade jaoks,“ tõi Siniaas esile.

„Sündmusteenuste loomisel teeme koostööd kohalike omavalitsustega ning lähtume vajadusest, et kodaniku jaoks oleks selge, kas tegemist on riigi või kohaliku omavalitsuse poolt osutatava teenusega. Samal ajal lähtume põhimõttest, et teenuste tarbimine oleks mugav ja vajalik info oleks leitav ühest kohast,“ sõnas Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi sündmusteenuste programmijuht Jaanus Valdmaa.

Seminaril tutvustasid Riigi Infosüsteemide Ameti ja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajad omavalitsuste võimalusi avaandmete ja krattide valdkonnas, audiitorfirma KPMG tõi välja teenusedisaini parimad praktikad kohalikus omavalitsuses – kuidas kaardistada KOV äriprotsesse ja teenuseid ning tutvustas tegevuste automatiseerimisi võimalusi. Eesti Infoturbestandardi olemusest ja ISKE auditist tegi seminaril ülevaate Riigi Infosüsteemide Ameti esindaja ning Rae valla arendus- ja haldusameti IT-osakonna juhataja rääkis valla kogemusest IT juhtimisel ja digilahenduste loomisel.

Seminari korraldas Eesti Linnade ja Valdade Liidu IKT meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles