Kirsiallee valmistub vahupeoks

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kuigi suurema õiepeoni Türi järve ääres kulub veel päevi, võib esimesi kirsiõisi juba silmata. Need kuuluvad noortele istikutele, mis istutati allee täienduseks eelmisel nädalal.
Kuigi suurema õiepeoni Türi järve ääres kulub veel päevi, võib esimesi kirsiõisi juba silmata. Need kuuluvad noortele istikutele, mis istutati allee täienduseks eelmisel nädalal. Foto: Merit Männi

Kuigi suur kevadsoe pole veel pikemalt pidama jäänud, on viimastel päevadel jagunud parasjagu päikest, vihma ja soojakraade, mis on Türi tehisjärve äärse kirsiallee võrad reetlikult roosatama pannud. Kirsipuudel on õiepungad puhkemise ootel, sobivate ilmaolude jätkudes on seal peatselt roosamannalise õitevahu vaatepilti oodata.

Tegelikult näeb ümber järve jalutades juba praegugi, et mõnel puul on õied puhkenud. Need istikud on käesoleval nädalal juba kasvavate puude vahele istutatud. Üldse täienes allee 21 istikuga, et asendada aastate jooksul rüüstajate ja loodusjõudude tõttu hävinenud puid.

Õitsvaid kirsse näeb ka lauluväljaku juures asuva haljas-ala serval, kuhu on istutatud üheksa dekoratiivkirsipuud. Mõni nädal tagasi võeti haljas-ala äärest maha vanad suured puud ja nende asemel rõõmustavad nüüd silma kirsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles