Riik toetab e-arvete laialdasemat kasutuselevõttu miljoni euroga

Urmas Glase
Copy
Andres Sutt
Andres Sutt Foto: Andres Haabu

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt kinnitas ettevõtetele e-arvete arenduse toetuse tingimused, mille eesmärk on soodustada e-arvete kasutamist erasektoris ning seeläbi vähendada ettevõtja halduskoormust ja panna alus bürokraatiavabale ettevõtluskeskkonnale.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti sõnul jääb e-arvete kasutuselevõtt sageli nii tehnoloogia, teadlikkuse kui ka finantsiliste takistuste taha. „Eesti majanduses saadetakse ja võetakse vastu igal aastal ligikaudu 65-75 miljonit arvet, millest hinnanguliselt 45 protsenti on e-arved.

Sealjuures ettevõtjate vahel liigub e-arveid vaid umbes 23 protsenti, ülejäänud on suures osas ettevõtjatelt kodanikule, näiteks panka saadetud e-arved. Kuigi e-arvete mahud on Eestis küll viimastel aastatel kasvanud, on e-arvet kasutavate ettevõtete arv jäänud sisuliselt pidama. Kui avalikus sektoris on juba mitu aastat võetud vastu vaid e-arveid, siis näiteks mikro- ja väikeettevõtjate vahelistes arveldustes on e-arvete osakaal kõigest 5 protsenti,“ toob Sutt näiteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles