Kunstniku näitus liigub Tallinna kaudu sügiseks Esnasse

Urmas Glase
Copy

Neljapäeval avas Vedrukalt inspiratsiooni ammutav kunstnik Henrik Hürden Tallinnas Staapli 3 galeriis isikunäituse "Paiga Vaim", mis mõtiskleb erinevate paikade kehastamise üle. Kunstnik lubab, et sügisel jõuab sama näitus Esna galeriisse ja veelgi suurejoonelisemalt.

Henrik Hürdeni loomingut ja näituse töid kirjeldab müstiline ebamaisus või ajatus, millest kumab hetke jäätunud atmosfäär.

Henrik Hürdeni sõnul on näitus “Paiga vaim” tema inspiratsiooni ja ideede saamise lugu, mis annab aimu millises rütmis minu mõttekäigud töötavad ning kuidas toimub nende teostamine.

"Paiga vaim võib olla minu jaoks objekt, olend, ese, vaade või emotsioon, mis seostub mingi kindla paigaga ning millele ma olen andnud kehastuse. Tavaliselt tekib tugeva energiaga paiga vaim siis, kui selles kohas korduvalt käin, vahel piisab vaid ühest ainsast hetkest. Teatud kohad on seal tajutava vaimu poolest niivõrd tugeva võnkega, et ma tajun paiga vaimu ka siis, kui paik ise on pöördumatult muutunud või peaaegu hävinenud. Need on üheltpoolt minu mälestused, kuid minu maailmas on nendel paikadel veel mingisugused kehastused või näod, mis minuga vahel suhtlevad jättes kustumatu mulje ning mõjutades loomingut," selgitab Hürden näituse tagamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles