Kolmandal lobitööteemalisel ümarlaual arutatakse usalduse kasvatamist

Järva Teataja
Copy
Foto: Riigikogu

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjon korraldab kolmapäeval avaliku ümarlaua teemal „Järgmised sammud: Eesti valikud poliitikakujundamise läbipaistvuse suurendamisel“.

Komisjoni esimehe ja ümarlaua juhi Riina Sikkuti sõnul on ürituse eesmärk kaardistada, milliste vahendeid kasutusele võttes saab Eesti lobitöö ja huvide konflikti teemadel edasi liikuda ning kuidas kasutada poliitilist tahet reformide elluviimiseks. „Tulemusliku koostöö eelduseks on omavaheline usaldus ja austus. Tahame kasutada kõiki võimalusi teha poliitikat ja suhelda inimestega sellisel moel, et see mitte ainult ei oleks aus, vaid näiks sellena ka kõrvaltvaatajatele,“ märkis Sikkut.

Ettekande teemal „Usalduse kasvatamisest läbipaistvuse suurendamise kaudu: millised meetmed toimivad ja millised mitte?“ teeb USA eetikajärelevalveorganisatsiooni Research by Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW) asepresident Donald Sherman, samuti on plaanis anda ülevaade koalitsioonide loomisest ja poliitilise tahte rakendamisest Läti näitel. Seejärel toimub diskussioon parlamendiliikmetega selle üle, mis on järgmised sammud, mis aitaks Eestis poliitikakujundamise läbipaistvust suurendada. Ümarlauasarjal räägitu võtavad kokku korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Riina Sikkut, MTÜ Korruptsioonivaba Eesti juhatuse esimees Steven-Hristo Evestus ja USA saatkonna esindaja.

Ümarlaud toimub kolmapäeval, 11. mail kell 9.30–11.40 Toompea lossi konverentsisaalis (Lossi plats 1a). Üritusel osalemiseks palume osalemissoovist teada anda e-kirjaga aadressil kor.staff@riigikogu.ee esmaspäevaks, 9. maiks 2022. Väljastpoolt riigikogu osalevatel inimestel palume lisaks nimele saata ka isikukood, mida on vaja Toompea lossi sisenemiseks. Korraldatud on sünkroontõlge inglise ja eesti keeles.

Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon korraldas ümarlauasarja koostöös USA saatkonnaga Tallinnas ja MTÜga Korruptsioonivaba Eesti. Eelmised ümarlauad saab järele vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles