Maakonnahaigla saab Euroopa Liidult miljoni

Järva Teataja
Copy
Järvamaa haigla juurdeehitise eskiislahendus
Järvamaa haigla juurdeehitise eskiislahendus Foto: Järvamaa haigla

Parandamaks tervishoiuteenuste regionaalset kättesaadavust ning tõstmaks haiglate võimekust igapäevatöös ning võimalike tervishoiukriiside korral tulevikus, rahastatakse Euroopa Liidu COVID-19 pandeemiale reageerimise rahastust REACT-EU kokku 26,64 miljonit eurot kuue Eesti haigla juurdeehitusteks, rekonstrueerimistöödeks ning meditsiinitehnika soetamiseks.

Lisaks Põhja-Eesti Regionaalhaiglale (PERH) ja Tartu Ülikooli kliinikumile saavad toetuse abil tulevikus rohkem ja paremaid teenuseid pakkuda ka mitmed väiksemad, kuid regionaalselt üliolulised haiglad Paides, Kärdlas, Kuressaares ning Võru lähistel Meegomäel. Paides asuva Järvamaa haigla rekonstrueerimis- ja juurdeehitustöid toetatakse rahastust 1 miljoni euro ulatuses.

Euroopa Liidu COVID-19 pandeemiale reageerimise rahastu REACT-EU eesmärgiks on parandada regionaalset tervishoiuteenuste kättesaadavust ja tõsta tervishoiuasutuste kriisivalmidust nii näiteks nakkuspuhangute kui ka kriisiolukorrast tingitud kaasuvate haigustega toimetulekuks. Oma Kesk-Eesti asukoha tõttu mängib Paides asuv Järvamaa haiga üleriigilises haiglavõrgustikus ülitähtsat rolli. Eurorahade toel saab haigla rekonstrueerida ning teha hädavajaliku juurdeehituse erakorralise meditsiini osakonnale, mis tõstab osakonnas nii nakkusohutust kui ka teenuste kvaliteetset kättesaadavust tervikuna.

“Investeerime haiglavõrgu arengukava haiglate infrastruktuuri kaasajastamisse, et suurendada tervishoiusüsteemi suutlikkust kriisidele reageerida ning tagada tervisesüsteemi toimepidevus nii nakkuspuhangute ajal kui laiemalt,“ ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. „Toetuse andmise eesmärk on tugevdada haiglate vastupidavust, parandada tervishoiuteenuste kättesaadavust ja kvaliteeti ning tõsta tervishoiusüsteemi valmisolekut kriisideks.“

REACT-EU (Recovery Assistance for Cohesion and the Territories of Europe) on Euroopa Komisjoni loodud rahastu COVID-kriisist väljumiseks, millest toetatakse tervishoiusektorit ja elavdatakse majandust. Eesti on REACT-EU vahendeid kasutanud eeskätt vaktsineerimise, koroonaviiruse testimise, haiglate kriisideks valmisoleku tõstmise ja seireuuringute rahastamiseks. REACT-EU vahendeid saab kasutada aastatel 2020-2023. Haiglate infrastruktuuri investeeringute projekte aitab rakendusüksusena ellu viia Riigi Tugiteenuste Keskus, jälgides eesmärkide ja tulemuste saavutamist ning tagades väljamaksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles