Koolisööklad ootavad sel nädalal toitu proovima

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Daily koolisööklad püüavad laste toiduvalikutesse tuua veidi põnevust.
Daily koolisööklad püüavad laste toiduvalikutesse tuua veidi põnevust. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui laps väidab kodus, et koolitoit ei maitse või vastupidi, et see on ülihea, saavad vanemad asjas selgust sel nädalal, kui Daily koolisööklad avavad kõigile huvilistele uksed pakkudes sel päeval menüüs olevaid sööke.

Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson selgitas, et koolitoitlustaja sooviks on avatud koolisööklate nädala raames anda lastevanematele võimalus näha ja maitsta toiduvalikut, mida igapäevaselt lastele pakutakse ning kuidas on üleüldiselt korraldatud koolilõuna pakkumine.

Lisaks koolitoiduga tutvumisele on see Endriksoni sõnul hea võimalus keset tööpäeva soodsalt täisväärtuslikku lõunasööki nautida. „Hirmujutud koolitoidust, mis ei ole tervislik, ei kõlba süüa ega täida ka kõhtu, ei ole kindlasti põhjendatud," sõnas ta.

Endriskon selgitas, et ühelt poolt reguleerivad koolitoitlustust riiklikult kehtestatud nõuded, mis dikteerivad lastele pakutava toidu energia- ja toitainesisalduse ning toitlustamise korra. "Seda toetavad ka toitlustaja enda paika pandud menüüstandardid. Lisaks on nii lapsed kui nende vanemad muutunud teadlikumaks ning neilt saadud tagasiside põhjal täiustuvad pidevalt ka lõunamenüüd. Tulemuseks on maitsev ja kõrge toiteväärtusega koolitoit,“ Lausus ta. 

Koolitoitu saab Daily koolisööklates avatud sööklate nädala raames proovida 9. -13. maini kell 12 - 12.40. Paides saab huvi korral sööma minna nii Paide Hillar Hanssoo  kui ka Hammerbecki põhikooli ning lõunakorra eest tuleb kohapeal tasuda 1.90 eurot.

Külastajad saavad Endriksoni sõnul osa täpselt samasugusest toidust nagu igapäevaselt koolilastele pakutakse. „Meie menüüdest ei leia maitsetugevdajaid sisaldavate maitseainete ning erinevate puljongi-, supi- või kastmekontsentraatidega valmistatud lõunaid. Samuti ei ole menüüdes kohta poolfabrikaattoodetele ning aukohal on hoopis puhtast lihast valmistatud liha- ja pajaroad, supid, pikkpoiss ja makaronid hakklihaga. Ka kalapraed on menüüs esindatud. Kartulit sisaldavad road aga valmivad juba mitmendat aastat naturaalsetest, sulfideerimata tuhlistest," tutvustas ta.

Kõige selle tausatal on enesest mõistetav, et tooraine valikul eelistab ettevõte kodumaiseid juur- ja köögivilju, piimatooteid ning mune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles