Eesti ühineb Ukraina vastaste küberrünnakute omistamise avaldustega

Järva Teataja
Copy
Eesti annab oma panuse Ukraina noorte haridustee jätkumisse
Eesti annab oma panuse Ukraina noorte haridustee jätkumisse Foto: Marko Saarm

Eesti ühineb koalitsiooniga, mis omistab 24. veebruaril 2022 KA-SAT satelliitsidesüsteemide vastu toimunud küberrünnakud Venemaa sõjaväeluurele (GRU).

Välisminister Eva-Maria Liimetsa sõnul saame suure tõenäosusega väita, et rünnakute taga oli Venemaa sõjaväeluure (GRU). „Taolised küberründed lähevad vastuollu rahvusvahelise õigusega ja seega mõistame need üheselt hukka,“ ütles välisminister Liimets. „Selle rünnaku ajastus 24. veebruaril, mil algas laiaulatuslik sõjategevus Ukraina vastu, on märkimisväärne ning näitab taas, et küberründed on Venemaa sõjapidamise lahutamatu osa,“ lisas ta.

Eesti on olnud Ukrainale pikaajaline partner küberjulgeoleku valdkonnas ning jätkab Ukraina küberjulgeoleku ülesehitamisel oma kogemuste ja teadmiste jagamist. Koostöö hõlmab küberjulgeoleku, küberkaitse ja küberdiplomaatia valdkondi, näiteks arendatakse Ukraina e-valitsemise infrastruktuuri, e-teenuseid ja küberturvalisuse standardeid. Ka praeguse sõja ajal toimub Eesti ja Ukraina küberjulgeolekuasutuste vahel tihe koostöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles