Riigikogu Kantselei kuulutab välja August Rei parlamendiuuringu stipendiumi uue konkursi

Järva Teataja
Copy
Eesti riigivanem August Rei.
Eesti riigivanem August Rei. Foto: Postimees

Riigikogu Kantselei kuulutab välja August Rei parlamendiuuringu stipendiumi uue konkursi, mille eesmärk on edendada parlamendialast teadustööd.

Stipendium antakse parlamendi-, parlamentarismi-, Eesti parlamentaarsete kogude või esindusdemokraatia alase magistri- või doktoritöö kirjutajale. Töökavandeid esitama on oodatud kõik teema käsitlemisest huvitatud üliõpilased, magistrandid ja doktorandid.

Stipendiumi taotlemiseks tuleb Riigikogu Kantseleile esitada 20. oktoobriks 2022 avaldus, elulookirjeldus, magistri- või doktoritöö pealkiri, ideekavand, ajakava, juhendaja soovitus jm dokumendid.

Välja antakse kuni kaks 1500 euro suurust stipendiumi kahes osas. Esimene osa makstakse välja esitatud kavandi põhjal ja teine osa töö eduka kaitsmise järel. Konkursi võitjad avalikustatakse hiljemalt 20. novembril 2022.

Iga-aastaselt välja antava August Rei stipendiumi asutas Riigikogu Kantselei 2008. aastal. Parlamendiuuringu stipendiume on määratud kaheteistkümnele magistri- või doktoritöö kirjutajale. Loodame, et parlamendiuuringu konkurss innustab noori uurijaid ka seekord.

August Rei (1886-1963) oli Asutava Kogu liige ja esimees. Aastatel 1920–1937 oli Rei Riigikogu liige, sealjuures ajavahemikus 9. juuni 1925–22. juuni 1926 Riigikogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles