Seitse orvuks jäänud rebasekutsikat sirguvad suureks Paides

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Lammutusele läinud hoone alt tuli välja viis rebasekutsikat, kellele ema ei julgenud enam järele tulla.
Lammutusele läinud hoone alt tuli välja viis rebasekutsikat, kellele ema ei julgenud enam järele tulla. Foto: Erakogu

Aprilli lõpus said Eesti metsloomaühingu vabatahtlikud muret tekitavad kõned naabermaakonnast Jõgevamaalt, kus ühes asulas köitsid inimeste tähelepanu kaks rebaste pesakonda. Inimeste rumaluse tõttu jäid mõlema pesa järeltulijad orvuks ning nad toodi Paidesse asjatundja käe alla suureks sirguma.

Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg ütles, et ühe pesakonna leidsid inimesed vana kuuri lammutamise talgute käigus. Suure lärmi tõttu oli ema pesast lahkunud ja kuna päev läbi olid inimesed lagedaks jäänud pesa ümbruses ringi askeldanud, ei julgenud ta kutsikatele enam järele tulla, Seda isegi mitte õhtul kui kõik oli vaikseks jäänud. "Pikalt emata olnud kutsikate seisund polnud enam kiita ning halvima ärahoidmiseks tõime nad sealt ära," lausus ta.

Võsujalani jõudis viis veel elujõulist kutsikat. Üsna samal ajal tuli samast kandist teade, et ühe talu hoovil on koer leidnud rebase pesakoha, kuid paraku polnud inimesed mõistlikult käitunud ega sekkunud ning koer oli ema ja kaks kutsikat juba maha murdnud. Kaks kutsikat olid veel elus ja needki toimetati Võsujala hooldu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles