Omniva hoiatab petuskeemide eest

Copy
Sagenenud on teated inimestelt, et politsei nimelt püüavad kelmid andmeid või raha välja petta. Politsei neid kõnesid ei tee ja need tuleb koheselt lõpetada.
Sagenenud on teated inimestelt, et politsei nimelt püüavad kelmid andmeid või raha välja petta. Politsei neid kõnesid ei tee ja need tuleb koheselt lõpetada. Foto: Sander Ilvest

Omniva kaubamärki kasutav riiklik logistikafirma Eesti Post teatas, et praegu levivad laialt kaks erineva sisuga petukirja, millega õngitsetakse raha ja andmeid.

Ühes kirjas palutakse tasuda 2,1 eurot ja teises küsitakse 1,75 eurot paki kohale toimetamise eest. Omniva kinnitab, et ettevõte pole nende kirjadega seotud ja kutsub kliente üles tähelepanelikkusele ning palub kirjadele mitte reageerida.

Omniva palub seejuures hoolega jälgida, milliselt meiliaadressilt teade või mobiilisõnum saabub. Igasugusesse teatesse, mis palub oma sisus tasuda tollitasu või kohaletoimetamise tasu teadmata/tundmatu paki eest, tuleb suhtuda skeptiliselt.

Vähimagi kahtluse korral saab kontrollida saadetud info autentsust Omniva infotelefonil 661 6616.

Petuskeemide osas tasub tähelepanelik olla ka teiste kullerfirmade klientidel. On tõenäoline, et analoogne petuskeem on liikumas ka teiste kullerfirmade kohta, kus samuti palutakse paki kohale jõudmiseks makse sooritada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles