Kirna mõisas algab viies aastaaeg – tulbiaeg

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kirna mõisa perenaine Tuuli Org selgitas, et praegu saab mõisapargis imetleda esimesi varajasi tulbisorte, kuid pilt muutub iga päevaga.
Kirna mõisa perenaine Tuuli Org selgitas, et praegu saab mõisapargis imetleda esimesi varajasi tulbisorte, kuid pilt muutub iga päevaga. Foto: Kristo Kivisoo

Sellest laupäevast on Kirna mõisa pere ja vabatahtlikud valmis võõrustama tuhandeid tulbihuvilisi, kes kevadel Eestimaa kauneimaid paiku avastavad. Esimesed tulbid juba õitsevad ning viimaste päevade soojad ilmad annavad tärkavatele õitele veelgi hoogu juurde.

Kirna mõisa perenaine Tuuli Org ütles, et hooaja algusele eelnevad päevad on olnud ülikiired, sest enne külaliste tulekut tahab ju iga perenaine majapidamise korda teha. «Nii on ka meil, et kõik tahaks külastajate tulekuks valmis seada, kuid kevad oli tänavu hilisema tulekuga ning nüüd ajab üks töö teist taga,» sõnas ta.

Org selgitas, et eelmistest tulbikevadetest on palju õpitud ning sellest nädalavahetusest algaval hooajal tehakse varasemast paljugi teisiti. Ennekõike puudutavad muudatused toitlustust. «Toome kohviku mõisast välja ning korraldame nii-öelda teatripuhveti, kus kõik koogid, pirukad ja salatid on juba pakkumiseks valmis pandud,» selgitas ta. «Kerge eine kõrvale saab ka kuumi ja külmi jooke, soovi korral pakume klaasikese veinigi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles