Noored meisterkokad ootavad hõrgutavat õhtusööki nautima

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Noored meisterkokad suudavad valmis teha imelisi roogi. Mõne aasta eest valmistas Alice Adamsoni kutsevõistlustel pearoaks kolmekordse kanarulli pastinaagipüree, porgandivahu ja röstitud kanasüdametega.
Noored meisterkokad suudavad valmis teha imelisi roogi. Mõne aasta eest valmistas Alice Adamsoni kutsevõistlustel pearoaks kolmekordse kanarulli pastinaagipüree, porgandivahu ja röstitud kanasüdametega. Foto: Järvamaa kutsehariduskeskus

Järgmise nädala neljapäeval üle Eesti kutsehariduskeskustes toimuval Oskuste Ööl pakuvad Järvamaa kutsehariduskeskuse noored meisterkokad uhke neljakäigulise õhtusöögi kõigile soovijaile. 

Õhtusöögi üks korraldajaid Marike Reedla ütles, et köögis askeldavad sel õhtul peaasjalikult kolmanda kursuse õpilased ja neid abistavad sealjuures teise kursuse õpilased. "See ei ole otseselt neile kooli lõputöö ega eksam, kuid valmistab õppureid teadmisteprooviks mõneti siiski ette," märkis ta.

Reedla selgitas, et eksamil on igaüks enda eest väljas ja tugineb üksnes oma teadmistele ja praktikale, õhtusöögiks kokates on tegemist aga meeskonnatööga. "See on pigem nagu ettevalmistus eluks, sest tulevikus sel alal tööle asudes, tulebki neil ju kollektiivis töötada ning toitlustusasutuste köökides just selline vilgas elu kogu aeg käibki," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles