Järva valla järved meelitasid jooksurahva toast välja

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Sädeli Rodendau (nr 59) ja Virginia Matikainen lõpetavad Preediku järveringi väsinult aga rahulolevalt. Sädeli võitis oma vanuseklassis esikoha ja Virginia oli oma vanuseklassis teine.
Sädeli Rodendau (nr 59) ja Virginia Matikainen lõpetavad Preediku järveringi väsinult aga rahulolevalt. Sädeli võitis oma vanuseklassis esikoha ja Virginia oli oma vanuseklassis teine. Foto: Anne Põder

Neljapäeval toimus Järva valla ümber järve jooksude neljas etapp Preediku järve ääres. Sellega sai kevadine pool võistlussarjast läbi ning suve teises pooles minnakse jooksudega uuele ringile.

Jookse korraldava Ambla spordiklubi liige Leo Matikainen märkis, et sealmail joostakse ümber järvede juba 40. aastat. "Kunagi ammustel aegadel sai tava alguse ning ühel või teisel moel on see jätkunud tänaseni," sõnas ta.

Viimastel aastatel joostakse tavapäraselt ümber Käravete, Rava, Mägede ja Preediku järvede ning seda siis kahel korral ehk kevadel ja suve lõpus. Järveringid jäävad 800 ja 1700 meetri vahele ning vastavalt vanusele joostakse järvede ümber üks või kaks ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles