Ringristmik värvub taas kollasetriibuliseks

Järva Teataja
Copy

Kahes naaberlinnas – Paides ja Türil on mitmeid ringristmikke, mida haljastajad on püüdnud muuta ka pilkupüüdvamaks, sinna erinevaid hoojataimi ning püsikuid istutades. Nagu eelmisel kevadel, nii ka tänavu hakkas möödujate pilku püüdma Reopalu ringristmiku haljasala. Parima pildi sellest saab aga hoopis taevastest kõrgustest vaadates.

Muidu äratab see ringristmik tähelepanu vast ainult talvel, mil Väätsa lumememmede paraadi eel sinna lumekujud ehitatakse ning teistel aastaaegadel rohetab seal vaid muru, siis eelmisel kevadel lisandus muru sisse ka värvi, sest ristmiku servas on näha paralleelselt kahes reas kasvavat erkkollaste õitega taime tõlkjat, mida tuntakse ka rakvere raipe nime all. Ka käesoleval kevadel saab ringristmiku haljasala kollasega ehitud.

Taimeread pole sinna aga teadlikult istutatud vaid need markeerivad täpselt sõiduki rehvijälgi. Haljasalalt on pea igal aastal kas tahtlikult või tahtmatult üle sõites sõidutrajektoori vähendanud mõni suuremat või väiksemat sorti sõiduk. Viimati jäi ringristmikule 2020. aasta talvel toppama üks vene numbrimärkidega veoauto. Miks just rehvijälgedes ühte sorti taim vohama hakkas, pole teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles