Legendaarsest vutitreenerist saab Tipneri karikafinaali patroon

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Viktor Mets.
Viktor Mets. Foto: Paide Linnameeskond / Facebook

44 aastat on paidelane Viktor Mets pidanud laste ja noorte jalgpallitreeneri ametit Järvamaal. Täna saab Metsast ajaloo esimene Tipneri karikafinaali patroon, kes kätleb finaalmängu avavile eel väljakule sammunud meeskondi.

Viktor Mets, keda kõik jalgpallurid teavad hüüdnime Viki järgi alustas treeneritööga 1978. aastal. Tema käe alt on sirgunud sellised suured nimed nagu Enar Jääger, Urmas ja Meelis Rooba, Alo Bärengrub, Liivo Leetma, Ott Reinumäe, Tarmo Neemelo, Martin Vunk, Vjatšeslav Zahovaiko, Karel Voolaid ja paljud teised.

2014. aastal pälvis Mets Eesti Jalgpalli Liidu hõbemärgi ja samal aastal omistas vabariigi president talle Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Paide linnameeskonna śportlased iseloomustavad teda kui suure südamega meest. Ta on alati sooe ja sõbralik ning sportlasi toetav. Ega muidu oleks ta jalgpallurite seas elav legend ning tohutult armastatud ja austatud inimene.

Seega sobib Viktor metsale Tipneri karikavõistluste patrooni staatus suurepäraselt. "Raske on leida õigemat meest säärast kõrget tiitlit kandma. Aitäh, Viktor, et oled meil olemas," avaldas klubi juhtkond.

Evald Tipneri karikavõistluste finaalmäng saab täna avavile kell 19.00 Tallinnas, A. Le Coq Arenal, kus Paide Linnameeskonna vastaseks on Nõmme Kalju FC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles