Bussijuhid korraldavad Mäos piketi

Tiit Reinberg
Copy
Mäo liiklussõlm
Mäo liiklussõlm Foto: Dmitri Kotjuh

Kesk-Eesti bussijuhid korraldavad homme kell 9.30 Mäos, Järvamaa Ühistranspordi Keskuse ees piketi, millega nõuavad selgust bussijuhtide palkade maksmise osas ja tööandjalt lahendust tekkinud probleemile.

Transpordi Ametiühingu koordinaatori Aare Kübarsepa sõnul on viimasel kolmel aastal riik maakondliku ühistranspordi hangetesse lisanud ka konkreetse bussijuhtide töötasu määra, et aidata kaasa bussijuhtide ajast maha jäänud töötasude tõusule ja võimaldada hanke jõustumise hetkest maksta juhtidele vähegi väärikat töötasu. Selle tingimuse eest saab ka iga hankel osaleja nö punkte mille alusel selgitatakse hanke võitnud ettevõte.

Kübarsepp selgitas, et eelnevate hangetega ei ole töötasude osas probleeme olnud, kuid Järvamaal käesoleva aasta 1. aprillil jõustunud hanke dokumentidest avastas Transpordi Ametühing töötasude sätestamise osas vastuolu. „Palusime Järvamaa Ühistranspordi Keskuselt ja Transpordiametilt kui hanke korraldajalt selgitust sellele, kuidas tuleb bussijuhtidele erinevate töötundide korral töötasu maksta, kuid kahjuks sisulist vastust selles osas ei saanud,“ täpsustas Kübarsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles