Ind kõik alad kaasa teha viis olümpiasarjas finaali

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Imavere ja Laupa põhikooli ühisvõistkond ja Türi põhikool läksid sarja «TV 10 olümpiastarti» neljandale etapile lootusega pääseda finaalvõistlusele.
Imavere ja Laupa põhikooli ühisvõistkond ja Türi põhikool läksid sarja «TV 10 olümpiastarti» neljandale etapile lootusega pääseda finaalvõistlusele. Foto: Erakogu

Eelmisel laupäeval Tallinnas Kadrioru staadionil sarja «TV 10 olümpiastarti» neljandal etapil võistelnud Järvamaa koolide kergejõustiklased andsid viimaseid panuseid, et viia kool parimate sekka ja pääseda finaaletapile. See eesmärk õnnestus täita vaid Türi põhikooli õpilastel, kes mahtusid suuremate koolide arvestuses 14 parima hulka.

Imavere ja Laupa põhikooli ühendvõistkond jäi väikeste koolide arvestuses kokkuvõttes seitsmendaks, seega napilt finaali ukse taha, kuhu pääses kuus enim punkte kogunud kooli. Paide Hillar Hanssoo põhikool 14 parima kooli sekka suurte koolide arvestuses ei jõudnud, olles koondtulemusega 23. kohal. Türi põhikooli 14. punktisumma viis nad ainsana Järvamaa koolidest finaali, mis on 14. ja 15. juunil Rakvere staadionil.

Türi põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Liisa Gritšenko ütles, et edu tõi neile suur ja järjekindel töö võistkondade kokkuajamisel ning õpilaste vastutulelikkus igal alal kaasa teha isegi siis, kui see polnud kuigi meelepärane. «Esimesed etapid jäid ju sügavasse koroonaaega ja sageli juhtus, et hommikul polnud neid lapsi, kes pidid tulema, bussi peale võtta,» selgitas ta. «Siis tuli ruttu asendus leida ja valikut polnud, kes millist ala teha oskab. Lapsed tegid seda, mida vaja, sest iga ala tulemustest arvestati maha nõrgim, ja seda arvestades võis nulli kirja saada vaid ühel alal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles