Paide linnavalitsus majutas sõjapõgenikke kõige kokkuhoidlikumalt

Tiit Reinberg
Copy
Esimesed Ukraina perekonnad, kes järvalaste abikonvoiga põlema pommitatud Zaporižžja tuumajaama külje alt Paidesse jõudsid, majutati esialgu linnale kuuluvale pinnale, mistõttu pole tarvis riigil nüüd hotelliarveid maksta.
Esimesed Ukraina perekonnad, kes järvalaste abikonvoiga põlema pommitatud Zaporižžja tuumajaama külje alt Paidesse jõudsid, majutati esialgu linnale kuuluvale pinnale, mistõttu pole tarvis riigil nüüd hotelliarveid maksta. Foto: Tiit Reinberg

Kohalikud omavalitsused saavad mais kätte riigi esimese toetusraha Ukraina sõjapõgenikele osutatud vältimatu abi kulutuste hüvituseks. Kui Järva ja Türi valla kontole potsatab ligikaudu 15 000 eurot, siis Paide linn saab kõigest 2500 eurot.

Väljamakseid tehakse omavalitsuste esitatud tegelike kuluandmete alusel, mis kogutakse perioodi jooksul kokku kaks korda: 15. maiks ja 30. septembriks. Hüvitamine käib määruses kehtestatud kindlate piirmäärade ulatuses. Riigihalduse minister Jaak Aab ütles, et omavalitsustel moodustavad peamise väljamineku majutus ja toitlustus, ent riik hüvitab ka hädapäraste esmatarbeesemete, transpordi ja muud kulud, mis esimese ringiga teeb kõik kokku üle miljoni euro. «Omavalitsused puutuvad kriisisituatsiooniga kõige vahetumalt kokku just Ukraina põgenikele teenuseid osutades. Riik on väga tänulik, et linnad ja vallad on põgenikevoolu algusest alates esmase abistamise koormast suure osa enda õlule võtnud,» lausus ta.

Paide linnapea Siret Pihelgas ütles, et teised omavalitsused olid sõjapõgenike majutamisel targemad, sest paigutasid nad majutusasutustesse ja nüüd maksab riik need kulud kinni. «Meie leidsime sõjapõgenikele ajutise majutuse linnale kuuluvates ruumides, üritasime võimalikult kokkuhoidlikult käituda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles