Vallajuhid kaaluvad võimalust viia lasteaed kooliga samasse majja

Eva Klaas
, reporter
Copy
Eelmisel sügisel avati Retla-Kabala kooli Oisu õppekohas uuendatud võimla. Pole võimatu, et kunagi saab koolihoones pidada ka lasteaiaosa avapidu.
Eelmisel sügisel avati Retla-Kabala kooli Oisu õppekohas uuendatud võimla. Pole võimatu, et kunagi saab koolihoones pidada ka lasteaiaosa avapidu. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallajuhid arutavad koos kooli ja kogukonnaga, mil viisil saaks Retla-Kabala kool tegutseda üheksaklassilise põhikoolina. Sealjuures püütakse leida mooduseid ülalpidamis­kulude kokkuhoiuks. Välja on käidud mõte koostada analüüs, et selgitada, kuivõrd on võimalik viia edaspidi praegu Oisus eraldi tegutsevad kool ja lasteaed ühe katuse alla.

Türi vallavalitsus taotles haridus- ja teadusministeeriumilt aasta pikendust, et Retla-Kabala kooli olukorda põhjalikult analüüsida. «Saime ministeeriumilt vastuse, et meile antakse analüüsiks pikendust,» sõnas Türi vallavanem Ele Enn.

Türi valla arengukava näeb ette kooli kuueklassiliseks muutmist ning arengukavas kirja pandu täitmiseks oleks pidanud otsuse kooli ümberkollalduse kohta tegema juba hiljemalt tänavu märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles