Pealinnas räägiti Türi uuenevast linnasüdamest

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Arhitektuurikonkursi eesmärk on kujundada nii jalakäija- kui ka auto- ja rattasõbralik keskplats kultuurikeskuse, vallavalitsuse ja põhikooli vahel asuvasse piirkonda.
Arhitektuurikonkursi eesmärk on kujundada nii jalakäija- kui ka auto- ja rattasõbralik keskplats kultuurikeskuse, vallavalitsuse ja põhikooli vahel asuvasse piirkonda. Foto: Dmitri Kotjuh

Aprilli alguses Tallinnas Kultuurikatlas aset leidnud jätkuprogrammi «Hea avalik ruum» selle aasta esimesel võistluste tutvustusõhtul võeti vaatluse alla Türi ja Saku keskplatsi arhitektuurivõistlus. Türi linnasüdame ja sellega piirnevate alade puhul jäi peamise märksõnana kõlama see, et linnasüda peaks küll uuenema, ent ei tohiks kaotada oma rahuliku ja koduse aedlinna kuvandit.

Eesti arhitektide liidu ja «Eesti Vabariik 100» korraldustoimkonna ühiselt käima lükatud missiooniprojekt «Hea avalik ruum» tegeleb linnakeskuste korrastusega, mis peaks olema riikliku regionaalpoliitika üks eesmärke.

Projekti algatajad näevad linnakeskuste kordategemises suurt võimalust koondada inimesi, kasvatada kohaliku kogukonna ühtsustunnet ja muuta väikelinnade elukeskkond ligitõmbavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles