Lähipäevadel püsib vihmane ilm, tulla võib ka äikest

Järva Teataja
Copy
Vihmane ilm.
Vihmane ilm. Foto: Eero Vabamägi

Vihmahood ja kohati äike ühes rahehoogudega on teemaks ka järgnevatel päevadel, teatab riiklik ilmateenistus. Õhusooja on mõõdukalt ning uuel nädalal tasub vihmavarju läheduses hoida.

Pühapäeval tuleb nõrgenev madalrõhkkond Lõuna-Soome kohale ja selle serva mööda on üle Eesti liikuvaid rünksajupilvi hõredamalt ja harvem. Õhtul nii sadu kui pilved hõrenevad. Läänekaare tuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 3..9, päeval 10°C-st rannikul 15..17°C-ni kuivemais paigus sisemaal.

Esmaspäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja tuul rahuneb. Ööks taevas selgineb ning õhutemperatuur langeb 2..8°C-ni, maapinna lähedal kohati 0°C ümbrusse. Päeval kannab edelavool taas niiskust ning arenevaist rünksajupilvedest tuleb mõnes kohas vihmahooge. Tuul pöördub idakaarde. Lõunakaarest saabub soojemat õhku ja temperatuur tõuseb 13..19°C-ni, meretuulega rannikul on veidi jahedam.

Teisipäeval läheb idakaare tuul tugevamaks. Lõuna-Eestisse jõuab vihmasadu ja laieneb hommikuks üle maa. Päeval tihe vihmasadu jätkub. Õhutemperatuur on öösel pilvisema taeva korral 8..12, päeval 11..16°C. Õhtul pöördub tuul lõuna poolt alates edelasse.

Kolmapäeval eemaldub madalrõhkkond Soome ja selle järel on meie ilm sagedaste vihmahoogude ning tugeva edela- ja läänetuulega. Õhutemperatuur on öösel 7..8-st selgimiste korral 10..12°C-ni pilves taeva all ja tuulele avatud rannikul, päeval 11..16°C, kui sajuhooge hõredamalt on, siis tõuseb paar kraadi kõrgemale. Õhtul ilm paraneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles