Vargamäe muuseum üllatab kolmel laupäeval oivaliste roogade ja põneva kuraatoritunniga

Järva Teataja
Copy
Foto: Vargamäe muuseum

Sel suvel ja vaid valitud päevadel avaneb Vargamäe muuseumi külastajatel võimalus tellida kohapeale oivaliste roogadega piknikukorv, mille valmistab Emmeliine Toidutuba. Pikniku päevadel saab osaleda põneval kuraatoritunnil, kus kuraator Siiri Kvell kõneleb toidust Tammsaare loomingus ja sünnikodus. Kuraatoritund ja piknikulaupäev toimub vaid kolmel korral: 4. juunil, 2. juulil ja 6. augustil kell 13.

Neil päevil rikastatakse külaskäiku põnevate toiduteemaliste faktidega. „Külastaja saab näiteks teada, mida tarvitas kirjaniku isa Peeter Hansen (romaanis „Tõde ja õigus“ Andres) hommikuti enne sööki. See pidi tagama hea söögiisu,“ sõnab kuraator Siiri Kvell. „Lisaks räägime piknikukorvi sisust. Miks seal on napoleonikook ja teised toidud. Huvitav lugu on seotud ka kanadega. Räägime, miks ei peetud Tammsaare sünnikodus kanu,“ ütleb Kvell.

Foto: Vargamäe muuseum

Kuna muuseumis puudub kohvik, siis on tegemist ideaalse võimalusega külastada muuseumit, nautida võrratut looduskeskkonda ja maitsta oivalisi roogasid. „Lisaks piknikulaupäevale pakume gruppidele võimalust tellida programmi „Kirjanduslik pidusöök Vargamäe maiuspaladega“. Programm sisaldab pidusööki, kuraatorituuri ning pidusöögi vahepalana toiduteemalisi küsimusi ja mänge.“

Toidutellimuste esitamiseks ja kuraatoritunnile kirjapanekuks palub muuseum kirjutada: muuseum@vargamae.ee

A.H. Tammsaare Muuseum Vargamäel tutvustab 19. sajandi lõpu ja 20. sajandi alguse taluelu ning A.H. Tammsaare kultuuri- ja kirjanduspärandit, sealhulgas „Tõe ja õiguse“ lugu. Muuseumis toimuvad mitmesugused sündmused: seminarid, koolitunnid, perepäevad, teatrietendused, näituste avamised, matkad. Vargamäel on tõelus ja väljamõeldis jäädavalt läbipõimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles