Suitsuvaba päev kutsub alustama suitsetamisest loobumist

Urmas Glase
Copy
Hotellisektor on viimasel dekaadil astunud jõulisi samme suitsuvabaks muutumisel. Kas suitsuvaba võrdub aga automaatselt puhta õhuga? FOTO: Krister Kivi
Hotellisektor on viimasel dekaadil astunud jõulisi samme suitsuvabaks muutumisel. Kas suitsuvaba võrdub aga automaatselt puhta õhuga? FOTO: Krister Kivi Foto: Krister Kivi

Täna tähistatakse rahvusvahelist suitsuvaba päeva, millega innustatakse kõiki suitsetajaid alustama suitsetamisest loobumist. Eestis suitsetab igapäevaselt 17,9% elanikest, juhusuitsetajaid on 8,4%.

„Suitsetamisest loobumine on kasulik nii suitsetajale endale kui ka tema lähedastele. Esimesed positiivsed suitsetamisest loobumise mõjud avalduvad juba esimesel suitsuvabal päeval. Suitsetamisest loobumise esmaste positiivsete mõjude hulka kuulub hingamise paranemine ning maitse- ja lõhnameelte taastumine. Oluline on suitsetamisest loobumisega alustada,“ ütles NNA Suitsuvaba Eesti juhatuse liige Ingmar Kurg.

Teadusuuringud on näidanud, et suitsetamisest loobumine võib osutuda keeruliseks. Ilma abita õnnestub edukalt suitsetamisest loobuda vaid 5%-il proovinutest. Suitsetamisest loobumise hõlbustamiseks kasutatakse nikotiininätse, nikotiiniplaastreid, e-sigarette ja muid suitsuvabasid tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles