Uueks kütteperioodiks valmistumine juba käib

Urmas Glase
Copy
Jaanus Marrandi eestvedamisel toodetakse Türi vallas Oisus biogaasi juba pikemat aega.
Jaanus Marrandi eestvedamisel toodetakse Türi vallas Oisus biogaasi juba pikemat aega. Foto: Dmitri Kotjuh

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium (MKM) korraldas eile kaugkütteettevõtjate ümarlaua, kus räägiti elutähtsa teenuse osutajatega tulevaks kütteperioodiks valmistumisest ja sellega seotud väljakutsetest.

„Kuigi viimaste nädalate jooksul on Venemaa gaasitarned regiooni katkenud, vahetuid probleeme gaasivarustusele pole. Regiooni gaasiga varustamine ja Läti gaasihoidla täitmine toimub Leedu LNG terminali kaudu, samuti käib töö täiendava LNG terminali rajamiseks. Sellegipoolest oleme kõrgendatud riskidega perioodil ning kuni terminal pole tööd alustanud, tuleb kaugkütteettevõtjatel kui elutähtsa teenuse osutajatel, aga ka teistel tarbijatel, kelle jaoks maagaas on oluline energiaallikas, valmis olla ootamatusteks,“ rääkis MKMi energiaturgude valdkonnajuht Rein Vaks.

„Enne uut kütteperioodi on igal kaugkütteettevõttel mõistlik maksimaalselt garanteerida enda maagaasi tarned tehes selleks vastavad kokkulepped enda gaasimüüjaga. Samuti on praegu igati õige aeg üle käia enda riskistsenaariumid ja nende leevendusmeetmeid ning hinnata vajadust ja võimalusi ajutiselt üle liikuda alternatiivsetele kütustele,“ toonitas Vaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles