Avaliku sektori asutused ootavad taas eesti keelest erineva emakeelega tudengeid praktikale

Urmas Glase
Copy
TALLINN. 06MAR15. Rahandusministeeriumi ametnikud kolivad ajutistesse ruumidesse Endale tänaval ning senine ministeeriumihoone läheb lammutamisele. Samasse kohta ehitatakse uus ja suurem ministeeriumihoone. FOTO: ERIK PROZES / POSTIMEES
TALLINN. 06MAR15. Rahandusministeeriumi ametnikud kolivad ajutistesse ruumidesse Endale tänaval ning senine ministeeriumihoone läheb lammutamisele. Samasse kohta ehitatakse uus ja suurem ministeeriumihoone. FOTO: ERIK PROZES / POSTIMEES Foto: Erik Prozes

Integratsiooni Sihtasutus käivitab koostöös Kultuuriministeeriumiga praktikaprogrammi, mille raames pakuvad avaliku sektori asutused praktikakohti eesti keelest erineva emakeelega tudengitele. Programmi eesmärk on tutvustada noortele töövõimalusi riigiasutustes ja julgustada neid tulevikus kandideerima avaliku sektori ametikohtadele.

„Lõimumise eesmärk on sidus ühiskond, kus igaühel on võimalik end teostada parimal moel. Paraku on valitsussektoris Eesti keelest erineva emakeelega inimesi alla kolme protsendi, kuigi ühiskonnas on sama sihtrühma suurus ligi kolmandik. Praktikaprogrammi eesmärk on luua teisest rahvusest noortes usk, et nad võiksid tulevikus töötada ka avalikus sektoris ning julgustada neid tegema selleks ettevalmistusi. Tänu mitmekesisusele avalikus sektoris, suudame kujundada laiapindsemat poliitikat ning ehitada jätkusuutlikumat riiki,“ ütles Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman.

Eesti keelest erineva emakeelega praktikante ootavad Riigikantselei, Haridus- ja Teadusministeerium, Kultuuriministeerium, Andmekaitse Inspektsioon, Maa-amet, Terviseamet, Tervisekassa, Politsei- ja Piirivalveamet ja Integratsiooni Sihtasutus. Praktikaülesanded on seotud näiteks andmekaitse, riigivara halduse, keskkonnatervise, tööandja brändingu ja muude valdkondade teemadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles