Homme heisatakse Eesti lipud laste auks

Urmas Glase
Copy
Riigilipp heisati Pika Hermanni torni päikesetõusul kell 7.32, paar tundi varem oli Venemaa alustanud täieulatuslikku rünnakut Ukraina vastu ja Eesti alustanud NATO artikli 4 alusel konsultatsioone liitlastega.
Riigilipp heisati Pika Hermanni torni päikesetõusul kell 7.32, paar tundi varem oli Venemaa alustanud täieulatuslikku rünnakut Ukraina vastu ja Eesti alustanud NATO artikli 4 alusel konsultatsioone liitlastega. Foto: Mihkel Maripuu

Homme, 1. juunil on lastekaitsepäev ning sel puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Laste tunnustamiseks on ka kõik teised oodatud heiskama sinimustvalgeid lippe. Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell 8 hommikul ning langetatakse hiljemalt kell 22.

Kolmapäeval, 1. juunil on lastekaitsepäev ning sel puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Laste tunnustamiseks on ka kõik teised oodatud heiskama sinimustvalgeid lippe. Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell 8 hommikul ning langetatakse hiljemalt kell 22.

1. juuni tähistamine lipupäevana toob esile lastekaitsepäeva sõnumi, laste heaolu ja kaitse väärtustamise meie ühiskonnas. ÜRO lapse õiguste konventsioon rõhutab vanemate kõrval riigi rolli lapse õiguste kaitsmisel ja arenguks vajalike tingimuste loomisel. Lapsed on Eesti tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles