Omavalitsus lõi käed kahe postiteenuse osutajaga

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Esialgu loodeti Kärus leida pakiautomaadile koht siseruumides, ent nüüd on otsustatud paigaldada alevikku eraldi seisev pakimaja, kuhu pääseb ligi ööpäev ringi.
Esialgu loodeti Kärus leida pakiautomaadile koht siseruumides, ent nüüd on otsustatud paigaldada alevikku eraldi seisev pakimaja, kuhu pääseb ligi ööpäev ringi. Foto: Itella SmartPOST

Türi vallas Väätsal, Oisus ja Kärus elavad inimesed ootavad lahendust probleemile, mis on olnud päevakorral juba mõnda aega. Nimelt puuduvad neis kohtades postipakiautomaadid. Vallavalitsus on küsimusega küll tegelenud, ent paki saatjatel ja saajatel tuleb veel veidi lahendust oodata.

Kuni mai keskpaigani ootas vallavalitsus kärulastelt ettepanekuid, kuhu on seal kõige mõttekam postipakiautomaat paigutada. Eelistatud oli ruum mõnes avalikus kasutuses olevas hoones. Seda põhjusel, et eraldi pakimajast, nagu mitmes Järvamaa piirkonnas, postiettevõte Itella, kellega vallavalitsus kokkuleppele jõudis, paigaldama valmis polnud. «Paraku ei ole Kärus pakiliiklus nii suur, et ettevõttel tasuks pakimaja paigutamine ära,» vahendas Türi vallavalitsuse valdkonnajuht Kati Nõlvak Itella põhjendust. Eraldi seisev pakimaja nõuab lisainvesteeringuid, nagu kütte- ja jahutussüsteemide rajamine ning elektrilahenduste paigaldus.

Nii asutigi otsima siseruume, kuhu mahutada pakiautomaadi moodulid, millele pääseb ligi igal ajal. Häid variante ei leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles