Ukrainlased elavdasid tublisti kohalikku kinnisvaraturgu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Ukrainlanna Ira Borisenko-Krohmalyuk (vasakul) maalis Türil üüritud korterisse laste rõõmuks seinale puu. Kinnisvaramaakler Kairi Gansen (paremal) andis selleks lahkelt loa, sest korteris elab kaks ema oma lastega ning oma päris kodust kaugel olles kulub midagi ilusat hingele marjaks ära.
Ukrainlanna Ira Borisenko-Krohmalyuk (vasakul) maalis Türil üüritud korterisse laste rõõmuks seinale puu. Kinnisvaramaakler Kairi Gansen (paremal) andis selleks lahkelt loa, sest korteris elab kaks ema oma lastega ning oma päris kodust kaugel olles kulub midagi ilusat hingele marjaks ära. Foto: Dmitri Kotjuh

Osaühingu Land Kinnisvara kinnisvaramaakler Kairi Gansen sõnas, et viimastel kuudel on suurema osa üüripinda vajanutest moodustanud Ukraina sõjapõgenikud, kuid viimasel ajal on nõudlus siiski kahanenud. Vabal kinnisvaraturul pole üürikorterite pakkujaid küll palju, aga kui tööd teha, siis leiab võimalusi. «Kuuse alla ei ole keegi jäänud,» märkis ta.

Ganseni selgitusel on nõudlus, ja mitte ainult ukrainlaste seas, pakkumisest siiski suurem. Näiteks Paides on kliendid andnud viimastel päevadel Gansenile teada kolmest peagi vabanevast korterist, mida nad soovivad välja üürida. Vabapakkumisele need korterid siiski ei jõua, sest olemas on juba Ukraina sõjapõgenikest üürilised, kellel on küll ajutine lahendus, kuid kes vajavad paremaid elutingimusi. Gansen tõi näite, et ühes neljatoalises korteris elab praegu igas toas eraldi pere.

Esimesed kõned seoses Ukrainast sõja eest pagenutele korteri leidmise vajadusega hakkasid Gansenile tulema juba vahetult pärast sõja algust. Esialgu otsisid elamispinda eelkõige juba varem Eestis töötanud inimesed, kelle pered tulid sõja jalust Eestisse. «Neil peredel on sissetulek, kuid oli vaja sobilikke elutingimusi,» märkis Gansen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles