Uuring: iga neljas inimene usub, et vingugaasi tunneb lõhnast

BNS
Copy
Vingugaasiandur on kohustuslik kõikides nendes kodudes, kus on tahkeküttel töötav ahi, pliit, kamin või katel. Lisaks kodudele on vingugaasiandur sellest aastast kohustuslik ka mitteeluhoonetes, kus on tahkeküttega küttesüsteemid.
Vingugaasiandur on kohustuslik kõikides nendes kodudes, kus on tahkeküttel töötav ahi, pliit, kamin või katel. Lisaks kodudele on vingugaasiandur sellest aastast kohustuslik ka mitteeluhoonetes, kus on tahkeküttega küttesüsteemid. Foto: Shutterstock

Olgugi, et suitsuandur on olemas ligi 95-protsendil elanikkonnast, on paljudes majapidamistes ületanud andurid oma "parim enne" tähtaja ning G4S-i läbiviidud tuleohutus- ja teadlikkuse uuring näitab, et vingugaasianduri paigaldamise ja olemasolu puhul on vajakajäämisi veelgi rohkem.

Tänu oma elupäästvale funktsioonile on vinguandur alates 2022. aastast kohustuslik majapidamistes, kus on gaasikütte- või tahkekütteseade. Uuringust selgus, et 26 protsenti ehk ligikaudu 72 800 põhielukohas, kus see on kohustuslik, pole tegelikkuses endiselt vingugaasiandurit. Koos suvilatega on Eestis puudu ligikaudu 120 000 vinguandurit.

Päästeameti ennetustöö osakonna eksperdi, Krista Kruusi sõnul on kodudes peamisteks vingugaasi allikateks näiteks tahkeküttega ahjud, kaminad, pliidid, katlad aga ka gaasil töötavad veesoojendid ja katlad. Päästeamet rõhutab, et elusid päästab vaid nõuetekohaselt paigaldatud vingugaasiandur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles