Septembris saavad koolipidajad taotleda toetust mahetoidu pakkumise eest

Järva Teataja
Copy
Tervislik ja mitmekülgne koolitoit on hea tervise üks alustalasid.
Tervislik ja mitmekülgne koolitoit on hea tervise üks alustalasid. Foto: Urmas Luik

Koolide ja lasteaedade mahetoidu pakkumise toetamiseks on käesoleva aasta septembris planeeritud avada haridusasutuses mahepõllumajandusliku toidu ja mahepõllumajanduslikke koostisosi sisaldava toidu pakkumise toetuse taotluste vastuvõtt.

Toetatakse mahetoidu pakkumist koolieelse lasteasutuse lastele ja statsionaarses õppes õppivatele üldhariduskoolide 1.–12. klassi õpilastele. Toidu valmistamisel peab olema mahetoidu osakaal vähemalt 20% ning toitlustamist pakkuv isik peab olema teavitanud Põllumajandus- ja Toiduametit mahetoidu pakkumisest.

Taotlejale makstava toetuse suurus kujuneb haridusasutuse laste arvu ja nende kalendrikuude arvu alusel, mille jooksul haridusasutus vastas toetuse saamise nõuetele. Toetust makstakse haridusasutuse pidajale kuni neli korda aastas.

Toetuse eelarveks 2022. aastal on planeeritud 673 500 eurot. Meetme määrus on praegu Maaeluministeeriumi poolt välja töötamisel. Täpsem info toetuse taotlemise ning tingimuste kohta avaldatakse peale määruse jõustumist PRIA kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles