Kirikufondi annetustest sai osa ka Koeru kirik

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Mitmel eelmisel suvel on Koeru kirikus praktikal olnud Eesti kunstiakadeemia tudengid, kelle töö tulemusel on lubja- ja värvikihi alt paljastunud põnevad mustrid ja maalingud. Rahapuudusel tänavu lae kallal töid jätkata ei saa.
Mitmel eelmisel suvel on Koeru kirikus praktikal olnud Eesti kunstiakadeemia tudengid, kelle töö tulemusel on lubja- ja värvikihi alt paljastunud põnevad mustrid ja maalingud. Rahapuudusel tänavu lae kallal töid jätkata ei saa. Foto: Dmitri Kotjuh

Kirikufondi kevadkampaaniaga «Toeta kodukoha kirikut» kogunes 15 kirikule annetusi 39 000 eurot. Jaanuarist maini suurenesid fondi annetused üle kolme korra, kokku 125 000 euroni, möödunud aasta samal ajal oli annetatud 40 000 eurot. Kirikufond on tänavu jaganud annetusi 18 kirikule kokku 72 000 eurot. Oma osa sellest tuli ka Koeru kirikule.

Koeru Maarja Magdaleena kiriku koguduse diakon Jaanus Tammiste sõnas, et kirikufondi annetuste toel on kogudusel nüüd väike rahaseeme olemas, ent selge on, et seda napib.

«Kirikufondist küsiti, milleks kogume, ja ütlesime, et meil on laetööd pooleli: neli võlvikut oleks veel vaja avada. Selle taga seisavad omakorda paljud teised tööd, sest ei saa hakata peale oreli remondiga, kuna laetööd on nii tolmused, siis tuleks need enne ära teha,» tutvustas Tammiste tööde järjekorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles