Tudengid hakkavad Järva-Peetri kirikut uurima

Järva Teataja
Copy
Kirikukellad. Kareda. Järva-Peetri kirik. Kell. Kellad.
Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Kirikukellad. Kareda. Järva-Peetri kirik. Kell. Kellad. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmiti Kotjuh / Järva Teataja

Kas 13. sajandi lõpus ehitama hakatud ja arvatavasti 14. sajandi alguses valminud Järva-Peetri kirik võiks endas peita põnevaid üllatusi, selgub ehk suve teises pooles, mil Eesti kunstiakadeemia tudengid asuvad seal väikesemahulisi uuringuid teaostama ja värvisondaaže võtma.

Koeru koguduse diakon Jaanus Tammiste sõnul sel suvel Koeru kirikus Eesti kunstiakadeemia tudengid laevõlvikute puhastamise ja uuringutega jätkata ei saa kuna muinsuskaitselt ega erinevatest fondidest pole tööde jätkamiseks õnnestunud raha saada. Küll aga on seltskond kunstiakadeemia tudengeid uuringutega alustamas augustikuus ja seda Järva - Peetri kirikus.

Kuna varasemad uuringud on nii Järva-Jaani kui Koeru kirikus välja andnud põnevaid ja haruldasi leide välja andnud ning ka Järva-peetri kiriku ehitamisaeg jääb samasse ajavahemikku, pole Jaanus Tammiste sõnul võimatu, et ka see kirik uurijaid millegagi üllatab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles