Lõviosa aadresse sai selleks aastaks korda

Urmas Glase
Copy
Kaardilt on näha kõik nüüdseks korrastatud aadressiobjektid, sealhulgas kõrvalhooned, millele ametnikud projekti käigus ei keskendunud.
Kaardilt on näha kõik nüüdseks korrastatud aadressiobjektid, sealhulgas kõrvalhooned, millele ametnikud projekti käigus ei keskendunud. Foto: Maaamet

Maa-ameti ja kohalike omavalitsuste aastatel 2014–2021 tehtud aadressiandmete korrastuse projekti käigus on parandatud 94 protsenti omavalitsustele saadetud esmatähtsatest andmetest. Aadresse oli tarvis korrastada kõikide andmekogude andmekvaliteedi tagamiseks. Näiteks kasutati neid andmeid rahva ja eluruumide loendusel.

Maa-ameti aadressiandmete osakonna juhataja Mall Leht sõnas, et kaheksa aasta jooksul korrastasid kohalikud omavalitsused 385 000 aadressiobjektist 362 000. Eelkõige keskendusid nad elukondlikele hoonetele ja korterite andmetele.

Lehe selgitusel peeti silmas esmatähtsaid andmeid, nagu elukondlike hoonete asukoht, näiteks elamu või ärihoone koordinaadid ehk ruumikuju kaardil ja nende aadressid, ning korterite aadressid. «Kõige olulisemaks peame neid hooneid ja kortereid, millega on seotud inimeste elukohad rahvastikuregistris ja ette­võtete aadressid äriregistris,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles