Komisjon hakkab kauneid kodusid üle vaatama

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal pälvis Järvamaa kauneima kodu preemia Ingrid ja Igor Tokaruki Amblas asuv kodu.
Eelmisel aastal pälvis Järvamaa kauneima kodu preemia Ingrid ja Igor Tokaruki Amblas asuv kodu. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti kodukaunistamise ühendus korraldab koos maakondade ja suuremate linnadega üleeestilist konkurssi «Eesti kaunis kodu», et tunnustada üksikisikuid, kogukondi ja organisatsioone nii piirkonnas kui ka üle Eesti. Järvamaalgi on kodusid, mis väärivad esiletõstmist. Käesoleva nädala lõpuni on omavalitsustel võimalus neist teada anda omavalitsuste liidule, kes korraldab piirkondliku konkursi. Selle tulemusel selguvad kauneim kodu, tööstusmaastik ja tervisespordirajatis.

Järvamaa omavalitsuste liidu juhiabi Helje Metsa sõnas, et käesoleva nädala jooksul ootabki liit omavalitsustelt ettepanekuid seal asuvate tunnustust väärivate ehitiste kohta.

Edasine kulgeb juba tavapärase kava järgi. Hindamiskomisjon vaatab taotlused läbi, kontrollib nende vastavust konkursi tingimustele ning asub siis mööda maakonda ringkäigule, et majad ja aiad üle vaadata. Metsa selgitusel tehakse nähtust ka kirjalik ja pildiline kokku­võte. «Protseduur on võrreldes eelmiste aastatega sama. Omavalitsused lasevad inimestel naabrite peale kaevata, see tähendab, et inimesed saavad oma naabrite ilusad kodud üles anda,» ütles ta naljatamisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles