Järvamaa omavalitsuste liitu asus juhtima Järva vallavanem

Urmas Glase
Copy
Türi abivallavanem Elar Niglas (vasakul) õnnitles Järva vallavanemat Toomas Tammikut Järvamaa omavalitsuste liidu esimeheks saamise puhul.
Türi abivallavanem Elar Niglas (vasakul) õnnitles Järva vallavanemat Toomas Tammikut Järvamaa omavalitsuste liidu esimeheks saamise puhul. Foto: Helje Mets/Järvamaa omavalitsuste liit

Esmaspäeval valis Järvamaa omavalitsuste liit (JOL) pärast Paide linnapea Siret Pihelga tervislikel põhjustel valitavatelt ametikohtadelt tagasiastumist uueks esimeheks Järva vallavanema Toomas Tammiku.

Toomas Tammiku (pildil paremal) selgitusel oli ta ainus kandidaat, sest amet käib teatepulgana mööda maakonna omavalitsusi. «Olin vallavanemaametis olnud alles lühikest aega ja nõus, kui kogenum Siret Pihelgas valiti veebruaris JOLi esimeheks. Nüüd olen ühtäkki ise Järvamaa omavalitsusjuhtidest staažikaim. Kui süsteemis oled, siis tuleb võtta vastutus,» lausus ta.

Tammik juhtis tähelepanu asjaolule, et esimees ei juhi JOLi ainuisikuliselt, vaid liidu juhatusse kuulub esindajaid kõikidest omavalitsustest, kes käivad koos ja arutavad plaane. «Kuigi vallavanem olen olnud ainult pool aastat, siis abivallavanema kogemust on mul pikalt. Nüüd maakonna mõõtme lisandumine on mulle uus,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles