Julma tapatööd kurgede vastu pole unustatud

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türi vallas pesadel tapetud kured.
Türi vallas pesadel tapetud kured. Foto: Virge Võsujalg

Kuigi viimasel ajal pole Türi ja Väätsa vahel ning Änari külas 1. mail toimepandud kurgede tapmisest meedias juttu olnud, ei tähenda see, et asi oleks unustatud või sellega ei tegeldaks.

Keskkonnaameti avalike suhete peaspetsialist Liivi Reinhold ütles, et kahjuks ei ole  võimalik veel läbimurdest kriminaalmenetluses teatada, kuid ta kinnitas uurimise jätkumist.

Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra ütles, et kurgede tapmise uurimine kestab koostöös politseiga ja niidiotste kontrollimine käib igapäevaselt. "Oleme kontrollinud kümneid vihjeid, otsinud võimalikku tulistajat ka muude meetoditega, kuid kahtlusaluse leidmiseni pole paraku uurimine veel viinud," lausus ta.

Vakra lisas, et kuigi kriminaalmenetlus veel käib, oleks raske leppida sellega, kui niisuguse teo toimepanija jääks vaatamata uurijate pingutustele tuvastamata. "Siit ka palve järvamaalastele: kui keegi tollest juhtumist veel midagi teab ja pole siiani politsei või Keskkonnaametiga ühendust võtnud, siis palume seda nüüd teha," edastas ta tähtsa sõnumi.

Vakra lubas, et uurimine jätkub niikaua kui võimalik või kuni tulistaja leitakse.

Kurgede tapmisele esimesena 1. mai hommikul reageerinud Eesti metsloomaühingu juhatuse liige Virge Võsujalg ütles, et ka talle pole viimase poole kuu jooksul enam vihjeid tulnud. "Kõik, mis mulle edastati, andsin edasi uurimist läbiviivatele ametnikele, kuid mul puudub tagasiside, kas need ka kuhugi välja viisid või mitte," sõnas ta.

Ometi ootab Eesti metsloomaühingus kuretapja leidmisele kaasaaitava vihje andjat enam kui 5000 euro suurune vaevatasu. "Selle summa panid kurgedest ja teistest lindudest-loomadest hoolivad inimesed välja sündmustele järgnenud nädalal," selgitas Võsujalg.

Võsujala meelest tundus kiire vihjete kogumine olevat õige samm, sest jäljed olid värsked ning teema kõikjal teravalt õhus. "Nüüdseks on kured paljudel juba ununenud ning iga päevaga muutub üha vähem usutavaks, et süüdlane leitakse," märkis ta. "Sellest on ääretult kahju, sest me keegi ei tea, mida selline inimene või inimesed võivad järgmisena pähe võtta ning kelle poole püssi suunata."

Kui uurimine lõpetatakse või kuremõrtsukas vihjed ei aita kuremõrtsukat tabada, teeb Võsujalg postituse, kus palub inimestel, kes raha tagasi soovivad, sellest teada anda. «Meie kätte jäävat raha kasutab Eesti metsloomühing metsloomade ja lindude raviks ja hoiupuuride ehitamiseks ehk siis ikka õilsal eesmärgil,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles