Ringiga Paide«Elevandi munadest»Türi Rudolphini

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh

Kui kusagil Eestis on ringteid ühe teelõigu kohta ebatavaliselt palju, siis ilmselt naaberlinnade Paide ja Türi vahelisel teel, täpsemalt Pärnu–Rakvere maantee lõigul, kus praegu on neid koguni kuus. See pole küll alati nii olnud, enamik ringteid on sellele ligi 15kilomeetrisele lõigule ehitatud uue Eesti Vabariigi ajal kõiksuguste euronormide täitmise eesmärgil.

Ent ringteede poolest on Paide kuulus olnud juba veidi üle poole sajandi tagasi. Nimelt on 1970ndate algusest Paide linna Tallinna- ja Türi-poolses otsas ringtee, mis on peavalu valmistanud eelkõige algajatele autojuhtidele, aga ka kogenud roolikeerajatele. «Ringtee on liiga kitsas ja veoautodele halvasti läbitav, haagis ronib kogu aeg äärekividele,» pahandavad veokijuhid järjekordsetest ringteede ehitusplaanidest kuuldes.

Leidub ka sõiduautojuhte, kes tähelepanematusest või uljusest otse üle ringi sõidavad, jättes maha segipööratud haljastuse, kaitseraua või mõne muu autodetaili. Euroseadused võivad ju tüütud tunduda, aga kokkuvõttes on ringteed ette nähtud siiski liikluse rahustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles