Eesti jooksukuulsust näeb Türi maratonisarja radadel

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Roman Fosti tuleb Türi staadionile miili jooksma, et pakkuda Türi maratonisarjas osalejaile konkurentsi ja innustada inimesi jooksma.
Roman Fosti tuleb Türi staadionile miili jooksma, et pakkuda Türi maratonisarjas osalejaile konkurentsi ja innustada inimesi jooksma. Foto: Türi Maraton/Facebook

Järgmisel kolmapäeval Türi staadionil peetava maratonisarja neljanda etapi aukülaline on Eesti esimaratoonar Roman Fosti, kes teeb korraldajate palvel kaasa sarja keskmaaetapi, et kohalikke jooksma innustada.

Türi tervisejooksude klubi liige Vadim Gritšenko ütles, et Fostile on miili ehk 1609 meetri jooks tavatult lühike, kuid eks pikamaajooksjad pea treeningkavas ju ka lühemaid vahemaid läbima. «Mulle teadaolevalt osaleb ta Türi maratoni neljandale etapile eelneval nädalavahetusel Narva Energiajooksul ning lühem jooksumaa peakski seejärel paremini sobima. Kindlasti on tal jalgades jõudu, et Türil kiireid staadioniringe joosta ning meeste põhiklassis head kohta himustavale Johannes Laurile konkurentsi pakkuda,» selgitas ta.

Gritšenko ütlust mööda polnud Fostit Türile võistlema saada raske, sest nad on ammused sõbrad. Samuti kasutab maratonimeister lahkelt igat vaba hetke selleks, et inimesi jooksma kutsuda ning noortes liikumise ja spordi vastu huvi tekitada. «Kutsusime ta just staadionil peetavale maratoni mõistes sprindietapile, et üritus oleks vaatemängulisem,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles