Laupa kooli õpilased teevad keskkonnaalal kõigile silmad ette

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Laupa põhikooli õpetaja Anneli Paasil (keskel) oli koos õpilastega suur au vastu võtta Keskkonnakäpa tunnustust.
Laupa põhikooli õpetaja Anneli Paasil (keskel) oli koos õpilastega suur au vastu võtta Keskkonnakäpa tunnustust. Foto: Laupa põhikool/Facebook

Nädalavahetusel läksid Laupa põhikooli õpilased ja nende juhendaja Anneli Paas Tallinnasse õhkõrna lootusega, et äkki õnnestub neil jälle Keskkonnakäpa konkursi võit koju tuua nagu kahe aasta eest. Suur oli nende üllatus, kui lootus saigi reaalsuseks ning keskkonnaalane auhind rändas taas Järvamaale.

Laupa kool esitas tänavu konkursile projekti «Võta ja anna», mille eesmärk on korjata loodusest ära see, mis sinna ei sobi, ja anda tagasi midagi, mis muudab keskkonna paremaks ja ka ilusamaks.

Projekti eestvedaja Anneli Paasi selgitusel tähendas see, et Laupa kooli lapsed korjasid lähiümbrusest prügi ja külvasid samasse leiukohta lilleniidu seemneid. Maapinnale ei rännanud aga tavalise seemnepaki sisu, vaid niinimetatud seemneplönnid. Plönnide retsept oli lihtne: kooli kantselei paberihundi toodetud paberhake tuli panna vette ligunema, peenestada kannmikseris ja saadud massist vormida koogikesed, katta lilleseemnete ja omakorda paberimassiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles