Krossisõitjad said koduradadel maitsta Euroopa konkurentsi

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Enriko Peilman (714)
Enriko Peilman (714) Foto: Igor MX/Facebook

Pärnu lennuvälja motopargis toimunud motokrossi Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni avaetapil võtsid eestlased mõõtu igas masinaklassis. Rajal oli ka mitmeid järvalasi, kes suutsid end tugevas konkurentsis heast küljest näidata.

Noorte masinaklassis EMX 85 näitas kohe esimeses võistlusstardis südikust paidelane Enriko Peilman. "Sain stardivõidu ja juhtisin sõitu viis ringi, kuid siis said konkurendid mu kätte ja langesin neljandaks," lausus ta. Põhilist konkurentsi selles klassis pakuvadki Eesti sõitjad, kellest nelja osaleja vahel käib kohtade jagamine.

Teises sõidus sai Peilman stardist kolmandana minema. "Poole sõidu pealt ei jaksanud ma enam kiirematega tempot hoida, olin endast kõik andnud. Sõidu lõpetasin üheksanda kohaga," märkis ta. Kokkuvõttes teenis peilman mainekatel võistlustel kuuenda koha, millega ta ise oli üsnagi rahul.

Naiste klassile oli Pärnu võistlus viies EM-etapp. Eestlannadel nendes sõitudes palju sõna sekka öelda polnud. Järvamaa naiskrossisõitja Kadri Ehamäe lõpetas kahe sõidu kokkuvõttes 14. kohaga ja Eestlastest parimana oli Carita Lomp temast vaid koha võrra eespool kuigi kahetaktiliste mootorrataste arvestuses platseerus ta siiski neljandaks.

Kohaliku tähtsusega võistlust sõitsid sel nädalavahetusel ka MX Open klassi sõitjad, kus paidelane Meico Vettik oli esimeses sõidus kolmas ning teises sõidus neljas. Praku pidi ta vaatamata korralikele sõitudele siiski poodiumilt napilt välja jääma.

Esimest aastat MX Open klassis sõitev Imavere noormees Marko Moorits lõpetas võistluse 14. kohaga.

MX Hobi klassis võistelnud Türi motoklubi sõitja Carl-Markus Merits oli mõlemas sõidus kolmas ja sama kohaga jõudis ta ka poodiumile.

MX Veteranide 40+ vanuseklassis jõudis Paide sõitja Riho Peilman esimeses sõidus kolmandale kohale, kuid pidi teises sõidus ja ka üldkokkuvõttes leppima neljanda kohaga.

MX Veteranide 50+ vanuseklassis sõitis Valeri Homin mõlemas sõidus välja teise tulemuse ning astus samale kohale ka pjedestaalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles