Kergejõustiklane pääseb suurvõistlusele

Järva Teataja
Copy
Foto: Marko Mumm / EKJL

Pühapäeval toimusid Tartu Tamme staadionil Eesti noorte karikavõistlused ligi 300 osalejaga.

Märkimist väärib ka see, et võistluste käigus täideti seitse U18 Euroopa meistrivõistluste normatiivi. 100 m jooksus täitis normi Andreas Kase (KJK Järvala).

„See jooks oli hea võimalus võrrelda oma taset U18 vanuseklassis teiste sprinteritega,” tunnistas Kase ise. „Start ei olnud halb, kuid seda on vaja parandada, umbes 60 meetri peal hakkasin teistest nähtavalt ettepoole tulema ja lõpetasin jooksu ajaga 10.97, teine koht tuli alles ajaga 11.22.”

Olgu öeldud, et kergejõustikutreener Leonhard Soomi õpilase Andreas Kase jooksis elus esimest korda alla 11 sekundi ehk väljajoostud aeg on ka isiklik rekord. Euroopa noorteolümpia norm (11.16) oli tal juba varasemalt täidetud.

Teise kergejõustikuklubi Järvala osalejana oli Egert Suits poiste 800m jooksus ajaga 2.16,27 kaheksas.

Kultuuri- ja spordiklubist Alem oli tüdrukute kõrgushüppes Nele Krebsbach 1.50ga kuuest ja Marie-Marleen Jaanof sama tulemusega seitsmes.

Klubide punktiarvestus osutus karikavõistlustel aga tõeliselt tasavägiseks. Noormeeste arvestuses edestas SK Elite Sport (151 p) kõigest ühe punktiga Audentese SK-d (150 p), kolmanda koha sai Rakvere KJK ViKe (120 p). Neidude arvestuse edestas Audentese SK (151 p) omakorda ühe punktiga SK Elite Sporti (150 p) ning kolmanda koha sai SK Altius (134 p). (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles